kršitev patenta
Podjetja

Kršitev patenta – poizvedba na spletni strani priznanega podjetja

Patent je posebna vrsta pravice, ko jo pristojni urad podeli prijavitelju za izum, ki pripada določenemu področju tehnike. Izum mora biti nov v svetovnem merilu in tudi na dovolj visoki ravni izumljanja. To v praksi pomeni, da ne izhaja očitno iz stanja tehnike. Gre za teritorialno pravico, to pomeni, da se patent podeli za posamezno državo, V nekaterih primerih se podeli tudi regionalno, če pri tem obstaja meddržavna pogodba.

V povezavi s tem pojmom pa se pojavlja tudi kršitev patenta. Tisti, ki je imetnik patenta in meni, da je njegova pravica kršena, mora v najhitrejšem možnem času stopiti v stik s patentnim zastopnikom. Ta bo podal mnenje o kršitvi. Patentni zastopnik bo nato zbral podatke, seveda v sodelovanju z imetnikom patenta. Sodeloval pa bo tudi s pravnim oddelkom in ukrepal prosti kršitelju.

Kršitev patenta in vse, kar je povezano s tem pojmom, pa si lahko preberemo tudi na spletni strani podjetja, ki je pri nas zelo znano. Nanj se veliko ljudi obrne v primeru, ko želijo prijaviti patent. Ukvarjajo pa se še s številnimi drugimi storitvami.

Blagovne znamke kot posebna kategorija storitve znanega podjetja

Vsi vemo, kaj pomenijo blagovne znamke. Ko pa si želimo na primer tudi sami zaščititi znamko, pa je stvar nekoliko drugačna. V takem primeru je potrebno, da nam pomaga podjetje, ki ima na tem področju veliko izkušenj in tudi znanj. Eno od takih podjetij se nahaja tudi na spletni strani in nam je pripravljeno v takem primeru tudi svetovati.

Blagovne znamke pa niso edina storitev, ki nam jo omenjeno podjetje ponuja. Njihove storitve se navezujejo tudi na patente, modele, carinsko varstvo, internet ter pravno svetovanje.

Blagovne znamke vključujejo svetovanje in pripravo strategijo zaščite, poizvedbo o predhodnih znamkah, sestavo prijav znamk ter neposredno zastopanje, priprava dokumentacije ter še druge številne ponudbe in to po zelo ugodnih cenah.

Back To Top