Sedežne garniture
Splošno

Elegantne rešitve za večje kose pohištva

Večji kosi pohištva se pogosto nekoliko težje vklopijo v prostor, še posebej če načrtujemo moderni minimalistični stil. Vseeno takšno pohištvo potrebujemo in se mu ne moremo kar odpovedati preprosto zato, ker se morda ne povezuje s preostalo opremo povsem tako, kot bi si želeli. Čisto možno je, da obstaja posrečena rešitev, s katero bo volk sit, koza pa cela.

Sedežne garniture

Središčni element dnevne sobe je pogosto problematičen. Celotna garnitura zasede kar nekaj prostora, poleg tega je pogosto oblikovana tako, da je nikakor ne moremo elegantno postaviti na svoje mesto. V posebni zagati se znajdemo, če imamo pohištvo že kupljeno oziroma ga dobimo kje drugje, v tem primeru je pač treba skleniti kompromis.

Če pa imamo možnost izbire, se pri nakupu sedežne garniture posvetimo raziskovanju in preizkušanju različnih modelov. Seveda lahko vnaprej predvidimo stil, ki bi ustrezal situaciji, s tem pa tudi izbira garniture v končni fazi ne bo tak problem. Za mnoge prostore predstavljajo elegantno rešitev kotne sedežne garniture, ki se odlično vključijo tudi v minimalistično opremljen prostor, hkrati pa nudijo optimalen izkoristek razpoložljive površine. Kotne sedežne garniture so zelo elegantne in kljub svoji velikosti niso vsiljive v prostoru, saj ne motijo prehoda. Na pogled dopolnjujejo prostor, funkcionalnost pa je seveda prav takšna, kakršno pričakujemo od navadne sedežne garniture. Dober razlog torej, da o kotni izvedbi garniture pomislimo tudi v primeru, da sploh nimamo težav ali zadržkov glede velikega pohištva!

Kot praktično vse vrste pohištva so tudi kotne sedežne garniture v katalogih in razstavnih salonih zastopane v velikem številu različnih izvedb. To pomeni, da lahko z njihovo uporabo dosežemo različne učinke, predvsem pa lahko najdemo pravo rešitev za vsak prostor, ki v izhodišču ni ravno idealen za postavitev sedežne garniture. Presenetljivo vsestranska rešitev, ki nima omembe vrednih pomanjkljivosti, razen morebiti osebnega okusa.

Back To Top