Samorazlivni epoksi tlaki
Splošno

Samorazlivni epoksi tlaki so izdelani iz epoksi smole

Samorazlivni epoksi tlaki se najpogosteje uporabljajo v velikih industrijskih halah, skladiščih in garažah. V zadnjem času pa jih srečamo tudi v bivalnih prostorih, kuhinjah, hodnikih ali dnevnih sobah. So zelo enostavni za čiščenje in vzdrževanje, saj nimajo fug. Njihovo nanašanje je enostavno, pred nanosom je potrebno poskrbeti le, da so tla ravna in čista.

Samorazlivni epoksi tlaki se lahko nanašajo v različnih debelinah. Njihova osnova je epoksidna smola, ki se ji doda agregat in trdilec. Smola reagira s trdilcem in ustvari se polimerno vezivo. V zaključni fazi se lahko dodajo dekorativni lističi, ki dajejo prostoru še lepši izgled. Tla so na koncu lahko povsem gladka, ali pa imajo natiran videz. Ponudba izvajalcev, ki polagajo samorazlivne epoksi tlake, je na spletu zelo velika. Svetujemo vam, da se odločite za zanesljivega izvajalca, ki vam bo tlake položil kvalitetno. V nasprotnem primeru bo to za vas pomenilo še dodatne stroške.

Epoksi premaz bo učinkovito zaščitil vaša tla

Si želite polepšati vašo garažo, na drugi strani pa ne želite večjih gradbenih posegov? V tem primeru je za vas epoksi premaz najboljša rešitev. Je enostaven za nanašanje, saj od vas ne zahteva dodatne predpriprave. Nanašate ga lahko na različne površine, na primer na beton, cementni estrih ali liti asfalt. Pogosto se ga uporablja za sanacijo dotrajanih površin, saj se jih tako najlažje izravna, hkrati pa odpravi morebitne razpoke.

Epoksi premaz bo po nanosu učinkovito ščitil vaša tla, saj nudi zagotovilo pred mehanskimi in kemičnimi poškodbami. Je izredno odporen na vse mehanske poškodbe in izlive različnih tekočin. Njegovo vzdrževanje od vas ne bo zahtevalo veliko časa, saj gre za gladko površino, ki ne zadržuje prahu in umazanije. Epoksi premaz bo zagotovo izpolnil vaša pričakovanja, zato vam svetujemo, da se obrnete na izvajalca tovrstne storitve, ki bo delo opravil kakovostno.

Back To Top