Avtooptika
Splošno

Priljubljene storitve avtomobilskih serviserjev

Nekatere storitve avtomobilskih serviserjev se vsekakor splača izkoristiti. Včasih niti nimamo izbire – menjava gum je denimo zakonsko predpisana, če seveda ne uporabljamo gum s prilagojenim celoletnim profilom. Še več pa je tistih opcij, ki niso nujne, a so zelo koristne.

Avtooptika

Avtooptične nastavitve ne naredijo velike razlike, so pa vseeno ključnega pomena za varno, udobno in učinkovito rabo avtomobila. Še posebej to velja za tista vozila, ki so že dlje časa v uporabi, torej je tudi podvozje bolj obremenjeno in verjetno ni več v optimalni postavitvi. Avtooptika rešuje prav ta problem – podvozje se s časom spremeni in prilagodi pogostim obremenitvam, s tem pa izgubi optimalno nastavitev za varno in ekonomično vožnjo. Posledično pride do večje porabe goriva in neenakomerne obrabe pnevmatik, vožnja je tudi manj udobna in manj varna. Optimalno nastavljeno podvozje povrne izvorne vozne lastnosti avtomobila, podaljša življenjsko dobo pnevmatik in izkoristek goriva. V primeru večjih sprememb na podvozju lahko avtooptika zelo opazno spremeni vozne lastnosti in občutek pri vožnji, s tem povrne udobje in zanesljivost ter seveda varnost na cesti.

Menjava gum

Namestitev zimskih ali letnih gum je še vedno med najbolj priljubljenimi storitvami avtomobilskih servisov. V času, ko je treba pnevmatike zamenjati, to storitev opravljajo praktično vsi serviserji, ki pogosto ponudijo tudi popuste v času največjega povpraševanja. Seveda je možno pnevmatike enostavno zamenjati tudi sredi zime ali poletja. Poleg same menjave pnevmatik je možno pri serviserjih gume običajno tudi kupiti, namestitev pa pogosto spremlja še centriranje. Ker menjava gum pomeni, da imamo odvečen komplet pnevmatik, mnogi serviserji nudijo tudi hrambo pnevmatik v svojih skladiščih. Ta storitev je morda celo brezplačna in jo je vredno izkoristiti, saj so gume lahko precej občutljive na razmere, v katerih jih skladiščimo. V zvezi z gumami imamo pri serviserjih sicer na voljo še kopico storitev, o katerih se splača povprašati.

Back To Top