Tečaj programiranja
Splošno

Kariera informatika

Informatika ponuja privlačne možnosti za zaposlitev. Nenazadnje je na tem področju tudi veliko povpraševanja po novem kadru, kar nikakor ni zanemarljivo na sodobnem trgu, ki ne ponuja priložnosti v prav vsaki panogi. A seveda kljub povpraševanju ne bo mogoče dobiti službe brez ustreznih znanj. Predznanje odpira širšo zbirko možnosti, koristne pa so tudi tiste veščine, ki morda niso zahtevane, so pa dobrodošle na določenih delovnih mestih.

Programiranje

Največ priložnosti bodo imeli tisti, ki se dobro znajdejo pri pisanju programske kode in znajo izdelati lastne rešitve v različnih programskih jezikih. Odlična pot do teh znanj je tečaj programiranja, ki je na voljo praktično vsem interesentom. Ni le za izkušene računalničarje, temveč se tečaji organizirajo tudi za popolne začetnike. Na drugi strani pa je seveda na voljo tudi nadaljevalni tečaj programiranja za tiste, ki želijo izpiliti svoja obstoječa znanja ali pa bi radi razširili svoje obzorje z drugih računalniških panog.

Tečaj programiranja je idealna opcija za vsakogar, predvsem pa za tiste, ki nimajo možnosti formalne izobrazbe na tem področju. Za druge je smiselna alternativa vsekakor šola, naj gre za srednjo šolo ali fakulteto. Izobraževanje vključuje tudi programiranje, poleg tega pa formalna izobrazba seveda ne more škoditi pri iskanju zaposlitve.

Poslovna informatika

Veliko možnosti odpira tudi poslovna informatika, predvsem pa bodo tu svojo kariero lahko zgradili tisti, ki se spoznajo na specifično poslovno programsko opremo. Omenimo recimo Microsoft PowerApps, ki omogoča oblikovanje lastnih aplikacij in rešitev za poslovno rabo. PowerApps in druga poslovna okolja nudijo izjemen potencial tako za podjetja, ki jih uporabljajo, kot za računalničarje, ki se v njih dobro znajdejo. Bo pa treba najprej pridobiti ustrezna znanja. Tudi za PowerApps in druga okolja je najboljša izbira pogosto tečaj, pravzaprav pogosto drugih smiselnih alternativ sploh ni. Predvsem pa je pametno na tem področju pridobiti certifikate, ki potrjujejo pridobljena znanja in olajšajo iskanje zaposlitve ter napredovanje kariere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top