Zobni vsadki akcija
Splošno

Alternativa dragim dentalnim izdelkom

Zobozdravstvo je zloglasno drago, če se želimo poslužiti izdelkov in storitev, ki jih ne krije zdravstveno zavarovanje. Samoplačniški posegi lahko stanejo tudi več tisoč evrov. Pogosto to ceno upravičujejo z višjim standardom izdelkov in storitev ter odličnimi rezultati, včasih pa se izkaže, da je vseeno bolje poiskati alternative. Na voljo so nekatere alternativne možnosti, ki ponujajo podoben učinek za bistveno nižjo ceno.

Ne govorimo o alternativni medicini, temveč o ugodnostih, kot so akcijske ponudbe za razne zobozdravniške storitve. Zelo opazni so popusti pri dragih posegih in izdelkih, kot so na primer zobni vsadki, akcija pri teh pomeni več sto evrov prihranka. Odvisno seveda od tega kakšne storitve iščemo in kakšne prioritete mamo. Ni nujno, da bodo prava odločitev prav zobni vsadki, akcija ceno sicer zniža, a morda bodo potrebni še drugi dragi posegi in to ne bo najboljša izbira. Seveda se je treba o možnostih pozanimati pri zobozdravniku, ki bo predstavil razpoložljive opcije in morda tudi ugodne ponudbe. Znižani niso le zobni vsadki, akcija lahko velja tudi za druge izdelke in storitve, pogosto recimo za beljenje zob in druge estetske posege.

Širok je tudi cenovni razpon pri ortodontskih izdelkih in storitvah. Fiksni zobni aparati bodo zahtevali investicijo, če ne ustrezamo pogojem, po katerih te izdelke krije zdravstveno zavarovanje. Cena je spet precej odvisna od primera, saj se fiksni zobni aparati uporabljajo za reševanje specifičnih težav in je tako težko postaviti ceno za kar vsak primer. Gotovo pa bo treba pošteno plačati izdelke višjega kakovostnega standarda ali kakšne posebej inovativne rešitve. Na voljo so različni fiksni zobni aparati, pa tudi drugi izdelki poznajo svoje alternative. Najcenejša opcija je tista najbolj osnovna, a že ta lahko svoje delo opravi povsem zadovoljivo. Predvsem pri manjših prilagoditvah in popravilih je lahko primerna tudi najcenejša možnost, se pa splača za nasvet prositi strokovnjaka.

Back To Top