PVC okna
Splošno

Najboljša okna za vsak objekt

Katera okna so najboljša? S tem vprašanjem se srečujejo vsi, ki pri gradnji ali prenovi objekta obstanejo pred nalogo izbire stanovanjske opreme. Že osnovni elementi lahko povzročijo veliko težav, okna pa pri tem niso nobena izjema. Med priljubljene izbire sodijo PVC okna, ki pa niso brez konkurence – na voljo so še okna iz mnogih drugih materialov, ki ponujajo svoje prednosti in slabosti. Na koncu pa je treba omeniti, da se pri izbiri opreme za svoj dom običajno ne ravnamo zgolj po spisku prednosti in slabosti, temveč upoštevamo še druge dejavnike, na koncu pa je veliko odvisno od osebnega okusa in tudi izgleda oken.

Omenili smo PVC okna, ki se uvrščajo med priljubljene izbire prav zaradi mnogih prepričljivih prednosti. Če omenimo kar ceno, bomo ugotovili glavno prednost te vrste oken pred alternativami. Gre za široko razpoložljiv umetni material, ki je cenovno nadvse ugoden, posledično so tudi PVC okna bistveno cenejša od oken iz lesa ali drugih materialov, ki veljajo za dragocenejše. Poleg tega so takšna okna tudi dokaj lahka, okviri pa prilagodljivi – uporabna so pri praktično vseh stavbah, izjema so le primeri, ko morajo okna nositi težo. Nosilnost je šibka točka, pri kateri morajo PVC okna priznati premoč alternativam. Če potrebujemo okna z dobro nosilnostjo, so prava izbira ALU okna ali drugi kovinski okviri, seveda pa lahko pomanjkljivosti pri nosilnosti oken nadomestimo z drugimi gradbenimi posegi.

PVC okna so po eni strani priljubljena izbira zaradi svojega izgleda, ki je precej nevtralen, po potrebi pa tudi povsem prilagodljiv. Po drugi strani pa imamo na voljo zelo privlačno alternativo, ki z estetskega vidika prekosi tako ALU kot PVC okna in druge izvedbe – to so lesena okna, ki prinašajo estetsko prednost naravnega lesa, pa tudi nekatere druge odlike, zaradi katerih jih moramo uvrstiti med zbirko najboljših oken za razne objekte.

Back To Top