Letna kuhinja cena
Splošno

Letna kuhinja – cena izdelave in opreme

Letna kuhinja je na spisku želja tistih, ki imajo okoli hiše nekaj prostora, ki bi ga lahko uporabili za prireditev piknikov in drugih pogostitev na prostem. Seveda pa so s tem povezani določeni stroški, ki pa so povsem odvisni od tega, kakšna in predvsem kako opremljena bo letna kuhinja – cena ni nujno visoka, lahko je tudi čisto zanemarljiva, a to je nemogoče reči, če ne poznamo točnih želja in zahtev.

Kompleti letnih kuhinj

Najboljša izbira bo morda ta, da se kupi v kompletu kar cela letna kuhinja. Cena je v tem primeru dokaj visoka, saj gre za cel komplet opreme, a pogosto vseeno nižja, kot če bi morali vsak kos izbirati posebej, sploh še dodamo še stroške vgradnje in spremljevalnih del. Kompleti letnih kuhinj so zelo privlačna izbira, saj ponujajo vso potrebno opremo za izvrstno izkušnjo pri kulinaričnem udejstvovanju na prostem. V središču pozornosti je kuhalnik, ki omogoča pripravo hrane, to je običajno žar. Že tu so na voljo žari na plin, oglje ali elektriko, nekateri kompleti omogočajo poljubno izbiro, saj so precej prilagodljivi.

Izdelava letne kuhinje po meri

Seveda pa se lahko posvetimo tudi povsem poljubnemu oblikovanju in opremljanju, tako da bo nastala svojemu namenu povsem prilagojena letna kuhinja. Cena je s tem načeloma višja, kar pa nikakor ni nujno – lahko se namreč odločimo za drugačno opremo in kak kos izpustimo, odvisno od potreb. Veliko lahko storimo že s tem, da izberemo pravi žar. Žari na plin in elektriko so precej ugodni, tudi na oglje pa lahko dobimo dokaj ugodne žare, če seveda prilagodimo svoj cenovni okvir. Dražji so keramični žari, ki zahtevajo vsaj tisočaka, verjetno pa celo več. Poleg tega moramo upoštevati še to, da žari na plin za delovanje potrebujejo dotok plina, električnim žarom pa je treba zagotoviti neoviran dostop do električnega omrežja – to lahko pomeni tudi draga gradbena dela.

Back To Top