rabljeni avtomobili
Splošno

Prodaja rabljenih vozil

Rabljena vozila so pogosto v povsem voznem stanju, pravzaprav bi s svojimi funkcionalnostmi naravnost navdušila številne voznike, ki se morajo zadovoljiti še z bistveno slabšim prevoznim sredstvom. Ravno zato so rabljeni avtomobili na trgu precej priljubljeni, prodaja vozil pa cveti tako med zasebnimi kupci in prodajalci kot med večjimi trgovci, ki ponujajo odkup rabljenih vozil.

Vsekakor je smiselno pomisliti na možnost prodaje, če imamo doma neuporabljen star avtomobil. Najlažje bo spraviti v obtok dobro ohranjeno vozilo, ki ni preveč staro, a povpraševanje na trgu je zelo raznoliko, čisto možno je najti tudi interesente za starejše in slabše ohranjene avtomobile, če seveda ne zasolimo njihove cene. Rabljeni avtomobili so načeloma precej cenejši od novih, končna cena pa je odvisna predvsem od starosti vozila in prevoženih kilometrov, pa tudi od pogajalskih spretnosti. Če primerjamo cene novih in rabljenih vozil, ni težko ugotoviti, kje je moč najti boljšo ponudbo, vsaj kar se cene tiče. Za kupce so rabljeni avtomobili idealna izbira, saj ponujajo dokaj dobra vozila po ugodni ceni.

Kaj pa prodaja vozil? Zdelo bi se, da prodajalcem trg rabljenih vozil ni posebej naklonjen, saj so cene neizbežno precej nizke, tako da za rabljen avto ne bo možno iztržiti toliko, kot smo vanj vložili. A vseeno je razlika med končno ceno in ničnim izkupičkom, s katerim bi se morali v nasprotnem primeru zadovoljiti, povsem dober argument, da se lastniki rabljenih vozil odločajo za prodajo. Poleg tega pa je prodaja vozil tudi precej hitra in enostavna, če uspemo najti pravega kupca, tako da se splača vozilo vsaj ponuditi. Velika verjetnost je, da bo vozilo primerno tudi za odkup, ki ga nudijo večji trgovci – v tem primeru je ponudba še kako ugodna, saj se je možno vozila zelo hitro rešiti, tudi takšnega, ki sicer ne pritegne veliko pozornosti med končnimi kupci.

Back To Top