senčila
Splošno

Kot zunanja senčila se najbolje obnesejo tende

Senčenje zunanjih prostorov je nekaj, čemur večina ljudi ne postavlja previsoke prioritete, še posebej, če zunaj ne preživijo veliko časa. Poleg tega so zunanja senčila taka, da potrebujejo včasih kompleksno montiranje, ker ni idealno za ljudi, ki so v najemniških razmerjih, saj je to investicija, ki je ne moremo nesti s seboj, ko končamo najemniško razmerje, so pa zunanja senčila nekaj, v kar investirajo mnogi lastniki hiš ali drugih samostojnih bivanjskih objektov.

Tende so najpreprostejši način, da na svoj vrt pripeljemo nekaj sence, saj so relativno preproste za vgraditev, ampak hkrati tudi izjemno učinkovite v delu, ki ga želimo opraviti. Sva senčila, ki se nahajajo zunaj, morajo biti na to dobro prilagojena, torej moramo poskrbeti, da so odporna na elemente, saj moramo upoštevati, da zunaj preživijo celo leto, ne le lepo pomlad in poletje. Tende so prilagojene tako, da se lahko varno pospravijo v zaščitno kaseto kadarkoli ne potrebujemo toliko sence, ali ko vidimo, da bo nekaj časa nastopalo precej slabo vreme. Večinoma so tende nekoliko vodoodporne, vendar se ne smemo zanašati na to, da bi nam služile kot dežnik, tega od njih zagotovo ne moremo pričakovati. Velja pa, da so veliko bolj odporne kot druga senčila, kot na primer jadra ali samostoječi senčniki, ki jih lahko skoraj karkoli nekoliko močnejšega prevrne.

Velja tudi upoštevati, da vsa senčila niso toliko prilagojena na to, da jih ves čas po malem premikamo. To predvsem velja recimo za senčnike, ki se lahko hitro pokvarijo, če ves čas premikamo delikaten sistem, medtem ko imajo tende ves mehanizem pokrit v škatli, mi upravljamo le z ročico, s katero odvijamo ali zavijamo tendo v kaseto, ali iz nje. Ob nekoliko večji investiciji lahko to funkcijo opravljamo tudi elektronsko preko daljinca ali električnih stikal pritrjenih na steno.

Back To Top