ASUS Vivobook
Splošno

Trendi na področju prenosnih računalnikov

Prenosni računalniki so vedno med priljubljenimi izvedbami sodobnih računalnikov, kljub temu, da postajajo namizni računalniki vedno bolj zmogljivi, vedno bolj uporabni pa so tudi tablični računalniki. Zdi se, da so prenosniki našli novo tržno nišo in kupce prepričajo z nekaterimi odlikami, ki do nedavnega niso veljale za veliko prednost.

Praktično vse priljubljene serije na primer ponujajo ultralahke kompaktne prenosnike. V seriji ASUS Vivobook recimo najdemo kompaktne prenosnike z diagonalo zaslona 14 palcev, pa tudi drugi proizvajalci ponujajo računalnike te vrste. Čeprav ASUS Vivobook serija vključuje tudi prenosnike večjih dimenzij, je veliko povpraševanja po kompaktnih modelih, ki postajajo vedno bolj priljubljeni. To je razumljivo, saj so prenosniki namenjeni mobilnosti, torej uporabi na poti in v drugih situacijah. Kompaktne dimenzije se v takšnem okolju izkažejo za veliko prednost. Izdelavo manjših prenosnikov omogoča sodobna tehnologija – baterije prenosnikov so vedno manjše in vedno bolj zmogljive, komponente pa so prav tako zmogljivejše in varčnejše. Kompaktni prenosnik Dell je odličen primer vrhunskega prenosnika manjših dimenzij, pohvali se predvsem z vrhunskim zaslonom. Niti 4K ločljivost ni več redkost, in to na površini z diagonalo vsega 13 palcev! To ponuja prenosnik Dell XPS, ki je priljubljena izbira zahtevnih uporabnikov, ki iščejo kompakten prenosnik. 

Tako prenosnik Dell kot ASUS Vivobook in drugi modeli so seveda na voljo v različnih izvedbah, tako da lahko še vedno najdemo modele z različnimi lastnostmi in odlikami. A sodeč po trendih je vsekakor največ povpraševanja po elegantnih kompaktnih prenosnikih. Ti omogočajo vse, kar so pred leti ponujali večji prenosniki, v mnogih ozirih pa so še bistveno bolj napredni. Z višjo ločljivostjo zaslona fizična velikost ni več tako pomembna, saj je še vedno na voljo velika delovna površina. Poleg tega lahko zdaj tudi v manjše ohišje vgradimo vrhunske komponente in zmogljive baterije – pričakovati gre, da bo to trend tudi v prihodnje.

Back To Top