Kaj sploh so to Brainobrain vaje?
Splošno

Kaj sploh so to Brainobrain vaje?

Ste se kdaj vprašali, kako lahko otroku zares pomagate pri šoli, ne da bi se dobesedno učili z njim vsako popoldne? Večina otrok nima težav v šoli zato, ker si česa ne morejo zapomniti, ampak imajo probleme s tem, kako jim je snov podana in mnogi otroci dolgo časa ne razvijejo sposobnosti abstraktnega mišljenja do recimo druge triade, kar jih lahko močno ovira pri pridobivanju znanja in ravno zato lahko izvajamo Brainobrain vaje, ki so prilagojene za to, da z njimi otrok uporablja celotne možgane. To Brainobrain vaje dosežejo tako, da tekom njihovega izvajanja uporabljamo tako vizualizacijo, kot fizično akcijo tekom reševanja problema, zraven pa moramo še upoštevati govorjena pravila. Tako strukturirane Brainobrain vaje poskrbijo, da so v enem samem problemu angažirani tako rekoč obe možganski polovici, kar pomeni, da optimalno rešujemo dani miselni problem.

Pomen teh vaj se pokaže, ko upoštevamo kako poteka izobraževanje otrok

V učilnicah učiteljice preprosto nimajo časa, da bi vsakemu učencu podale vso znanje, ki ga potrebujejo. Seveda jim tega ne moremo zameriti, saj imajo tudi starši, vsaj v prvih letih ko poteka izobraževanje otrok nalogo, da poskrbijo, da poteka učenje njihovega najdražjega gladko in da preverjajo, kako se izkaže na šolskem parketu.

Če starši popolnoma zanemarijo izobraževanje otrok in se slepijo, da lahko šola opravi vse smo zamudili pomembno okno v katerem lahko otroka priučimo delovnih navad in to je tudi eno izmed področji, kjer lahko vidimo, kako pomagajo Brainobrain vaje na domu. S tem, da se zanimamo za izobraževanje otrok, ko je to še predvsem povezano z igro, lahko dosežemo to, da se bo naš otrok znal v prihodnosti samostojno učiti in redno spremljati učno snov, kar je lahko zanj na dolgi rok le dobro. Kdo si ne bi želel, da je izobraževanje otrok uspešno in bodo lahko dosegli kar si želijo.

Back To Top