DPF filter potrebuje obnovo
Splošno

DPF filter potrebuje obnovo

DPF filter se lahko popolnoma obnovi v ustrezni delavnici, kjer se ukvarjajo z izpušnimi sistemi, s filtri in katalizatorji. Pravi strokovnjaki nam lahko obnovijo vsak filter, ki se je po dolgi uporabi popolnoma zamazal s trdimi delci in ki zaradi tega ne more več izvajati regeneracije. Dobri ponudniki nam bodo filter obnovili tako, da bodo ohranili točnost originalnega ohišja. 

DPF filter ima pri vsakem vozilu drugačno obliko, zato je potrebno pri zamenjavi ali obnovi obstoječega filtra paziti, da bo nov točno takšen kot je bil originalen. Kakovostni serviserji vam bodo pri obnovi filtra izdelali točno takšno obliko satovja, kot ste jo imeli pri originalnem modelu. 

DPF filter mora biti izdelan iz originalnega materiala ter morajo slediti vsem standardom, ki jih določa evropska komisija za okolje. Nizkocenovni filtre prepoznamo belemu satovju v filtru, ki je narejen iz navadne keramike in ne deluje tako dobro kot originalni dpf filter

 

Čiščenje dpf filtra pred zamašitvijo

Čiščenje dpf filtra lahko opravimo tudi preden nastopijo težave in si tako prihranimo marsikatero nevšečnost, ki nastopi zaradi zapackanosti filtra s sajami. V kolikor se bomo odločili za preventivno čiščenje, bomo svojemu originalnemu filtru znatno podaljšali življenjsko dobo. 

Čiščenje dpf filtra moramo opraviti pri kvalitetnem ponudniku, ki ima na razpolago dobre in kakovostne stroje. Najboljši ponudniki nam lahko filter očistijo s suhim čiščenjem, torej brez vode ali kemijskih tekočin. Tak način je tudi za okolje najbolj prijazen. Na čiščenje lahko pripeljemo vse tipe vozil, od avtomobilov, tovornjakov, avtobusov in tudi plovil. 

Čiščenje dpf filtra mora potekati izredno previdno, da se ob čiščenju ne bi uničil. V kolikor razmišljamo o tem, da bi naše vozilo peljali na čiščenje, lahko na spletu poiščemo več informacij in različne ponudnike, ki imajo na internetnih straneh predstavljene vse storitve. Za dodatne informacije pa jih lahko tudi pokličemo ter se dogovorimo za termin, ki nam bo ustrezal. 

 

Back To Top