Zahtevno delo zahteva sodobne rešitve
Splošno

Zahtevno delo zahteva sodobne rešitve

Pri obdelavi posestva se pogosto soočamo z izzivi, ki jih z ročnim orodjem preprosto ne bo možno rešiti. Seveda imamo na voljo razne naprave, ki ponujajo prepričljivo zmogljivost, pogosto pa je rešitev v tem, da uporabimo kakšno inovativno domislico. Kar nekaj takšnih najdemo v ponudbi priznanih proizvajalcev, ki ponujajo naprave za obdelavo površin.

Robotske kosilnice

Pomislimo na košnjo trave – kako lepo bi bilo, če bi se lahko trata pokosila kar sama! Zdaj je to možno, saj so sodobne kosilnice lahko povsem avtomatizirane. To so seveda robotske kosilnice, ki se bodo uspešno spopadle z vsemi vrstami vrtov. Zelo dobro se obnesejo prav pri tistih najbolj mukotrpnih opravilih – redni košnji večje površine. Če moramo stalno zagotavljati perfektno stanje zelenice, potem je avtomatizirano delo gotovo prava rešitev. Robotske kosilnice delajo brez potrebe po nadzoru in upravljanju, le v začetku jih je treba nastaviti. Namesto, da bi se samo trudili z dolgočasnim delom, bo sodobna tehnologija vse opravila namesto nas.

Motorne žage

Motornih žag še ne moremo avtomatizirati do te mere, da bi delo opravile kar same, čeprav so med naprednimi gozdarskimi pripomočki nekatere opcije zelo impresivne. Vseeno pa lahko koristimo mnoge prednosti, ki jih prinaša sodobna tehnologija tudi na tem področju. Priznani proizvajalci v svoje naprave vgrajujejo vse bolj domiselne sisteme, ki zagotavljajo bolj učinkovito in uspešno delo v gozdu. Motorne žage so tudi vedno bolj varne in udobne pri uporabi, kar je vsekakor zelo pomembno. Dobrodošli so tudi tisti detajli, ki v promocijskih predstavitvah ne izstopajo – recimo zmanjšana poraba goriva, tišje delovanje, ergonomska zasnova z oblazinjenimi deli … Piko na i pa dodajo skriti varnostni sistemi, ki jih niti ne opazimo. Sodobne motorne žage si prav gotovo zaslužijo pozornosti, ki jo uživajo robotske kosilnice – v obeh primerih gre namreč za zelo dovršene naprave, ki jih pri delu lahko s pridom izkoristimo.  

Back To Top