Polnjenje klime – hitro in učinkovito
Splošno

Polnjenje klime – hitro in učinkovito

Klimatske naprave so pomemben del našega življenja, na kar smo še posebej pozorni v toplejšem in hladnejšem času. Pomembno je, da jih redno pregledujemo oziroma omogočamo servis. Le v  takem primeru jim bomo zagotovili dobro delovanje. 

Klime imamo nameščene tudi v prevoznih sredstvih, saj lahko močno olajšajo samo vožnjo, še posebej v vročih poletnih in mrzlih zimskih dneh. Servis in polnjenje klime pa sta nujno opravilo, ki se ga moramo lotiti na vsake toliko časa. 

Polnjenje klime zahteva kar nekaj korakov. Najprej je treba odsesati plin iz klimatske naprave in izpustiti staro olje in vse nečistoče iz sistema. Nato se testira porast tlaka ter napolni hladilni sistem, in sicer s svežim oljem. Po tem je treba poskrbeti še za polnjenje klime s hladilnim sredstvom. Na koncu se preveri še pravilnost delovanja celotnega sistema. 

Polnjenje klime naj opravi strokovnjak, ki ga lahko najdete tudi preko spleta, preko katerega se lahko po najugodnejših cenah tudi naročite na polnjenje in servis. 

Strešne klime Dometic 

Delovanje oziroma učinkovitost klim je v veliki meri odvisna od proizvajalca oziroma blagovne znamke. Pri nas na trgu je kar nekaj odličnih ponudnikov, ki ponujajo klime najboljših proizvajalcev. Eden med njimi je zagotovo Dometic, ki je znan predvsem po svojih strešnih klimah na avtih. 

Dometic klime si lahko ogledate tudi na spletni strani ponudnika, kjer je za vsak tip klime natančno opisano, kako zmogljiva je, kako je sestavljena in tudi kako deluje. 

Čeprav je cena za dobro klimo lahko kar visoka, se vam naročanje klime preko spleta splača, ker jo boste po vsej verjetnosti kupili po nižji ceni. 

Odlično izbrana klima Dometic vam bo omogočila, da se boste med vožnjo zelo dobro počutili in da bo vaša vožnja prav tako varna. Ne pozabite na njen reden servis in niti na polnjenje, če želite, da bo imel klima zelo dolgo življenjsko dobo.

Back To Top