Higrosenzibilno prezračevanje je odlična rešitev za večstanovanjske stavbe
Splošno

Higrosenzibilno prezračevanje je odlična rešitev za večstanovanjske stavbe

Ali ste vedeli, da lahko tudi v večstanovanjskih stavbah poskrbite za večjo kakovost zraka, ob tem pa si delite stroške z ostalimi stanovalci v stavbi? To vam danes omogoča higrosenzibilno prezračevanje, tehnično dovršen sistem, ki je še posebej primerno za sanacije starejših stavb. Verjetno pa se boste razveselili tudi podatka, da gre za relativno poceni sistem, ki je tudi izjemno učinkovit.

 

Higrosenzibilno prezračevanje je zelo enostavno za vgradnjo. Zrak prihaja v prostore s pomočjo posebnih rozet s higrosenzibilnim trakom, zato jim pravimo kar higrosenzibilne rozete. Le te se vgradijo v zgornji del okenskega okvirja ali pa v škatlo za rolete. Porabljen zrak se odvaja s pomočjo ventilatorjev v kuhinji ali kopalnici v vertikalne vodnike, ki s pomočjo ventilacijske enote porabljen zrak sproščajo v ozračje. Sistem prezračevanja deluje neprekinjeno, poraba električne energije na stanovanje pa je v povprečju 10W, kar je med 0,3 in 0,5 evra.

 

Rekuperacija je proces prezračevanja, s katerim vračamo toploto v stavbo

 

Ljudje se danes vedno bolj zavedamo, kako pomembna je kakovost našega bivanja. Zato smo tudi vedno bolj pozorni na kakovost zraka v naših bivalnih prostorih. Jutranje prezračevanje z odpiranjem oken je tako že skorajda obvezno opravilo v številnih gospodinjstvih. Temu pa se lahko izognete, če se odločite za enega od prezračevalnih sistemov, med katerimi je tudi rekuperacija, ki se odvija v rekuperatorju klimatske naprave.

Prezračevanje z rekuperacijo je znano po tema, da velja za enega najbolj kakovostnih prezračevanj, ki ima številne prednosti. Rekuperacija omogoča stalno temperaturo vhodnega zraka, kar pomeni, da boste imeli v prostoru optimalne pogoje za bivanje in najboljšo kakovost zraka. Izmenjava odvodnega in dovodnega zraka je natančno regulirana, zato boste imeli v vseh prostorih optimalno razporeditev zraka. To pa še ni vse. Rekuperacija vam bo prihranila tudi veliko energije tako poleti kot tudi pozimi.

Back To Top