kmečki pod
Splošno

Za namestitev parketa brez talnega ogrevanja je najprimernejši kmečki pod

Kmečki pod je ljudem znan tudi pod nekim drugim imenom in sicer je to masivni pod, kajti ta bolj natančno označuje, kaj dejansko ponuja ta pod, česar druge vrste parketa ne. Ko v stanovanju oziroma domu polagamo kmečki pod se tu polagajo samo deske tiste vrste lesa, ki smo ga izbrali za izdelavo parketa v prostoru. Najpogosteje se ljudje odločajo za hrast in to se odraža tudi v tem, da je na našem področju hrast najbolj primeren les, iz katerega se lahko izdeluje kmečki pod.

Najbolj se nam izplača postaviti kmečki prod če vemo, da bo hiša še dolgo časa v uporabi, saj je to idealen pod, ki ga lahko leta in leta obnavljamo in skrbimo za njega tako ,da na koncu izgleda točno tako, kot je, ko smo ga prvič položili, seveda pa bo po letih brušenja seveda pod nekoliko tanjši, vendar nas to ne sme preveč skrbeti, dokler kmečki pod med brušenjem tudi oljimo.

Če imamo položeno talno gretje je zgodba nekoliko drugačna

Ne glede na to, kako stvari obrnemo, parket ni najbolj idealen pod če imamo položeno talno gretje, vendar so se proizvajalci temu seveda prilagodili s tem, da so se odločili za to, da bodo razvili parket ki je primeren tudi za uporabo s talnim gretjem in tako je nastal dvoslojni parket.

Dvoslojni parket je, tako kot že samo ime namiguje sestavljen iz dveh ločenih plasti. Eno sestavlja bolj trden les, kot je na primer hrast in je to tudi stran, po kateri hodimo, ko je proces polaganja končan. Na obstoječa tla se nalepi spodnji del, ki ga predstavlja dvoslojni parket in sicer nek mehkejši in cenejši les, ki ni tako prijetnega izgleda, da bi lahko deloval kot samostojen parket. Ta del je enostavno prilepljen na tla.

Back To Top