Cevi za prezračevanje
Splošno

Cevi za prezračevanje so sestavni del prezračevalnih sistemov

V kolikor se boste odločili za enega od prezračevalnih sistemov, vam vsekakor svetujemo, da za to poiščete najbolj primernega ponudnika tovrstnih storitev. Ker gre za zelo kompleksen projekt, ki je odvisen od mnogih dejavnikov, je potrebno poskrbeti za ustrezno načrtovanje in izvedbo prezračevalnega sistema. Če govorimo o prezračevalnem sistemu z rekuperacijo, je le ta sestavljen iz rekuperatorja zraka, različnih cevi za prezračevanje, kanalov in različnih razvodov.

V prezračevalnem sistemu se uporabljajo različne cevi za prezračevanje. Za dovod zunanjega in odvod odpadnega zraka so napeljane ISO cevi z notranjim premerom od 125 do 180 mm. Od rekuperatorja naprej v bivalne prostore so napeljane cevi za prezračevanje za volumne od 150 do 450 m3/h, pri čemer imajo kapaciteto pretoka do 30m3/h. Pomembno je, da imajo cevi za prezračevanje antiseptični in antibakterijski certifikat, ki je garancija za njihovo kakovost. Poleg kakovosti pa je seveda pomembna tudi strokovna izvedba.

Prezračevanje hiše je bistvo kakovostnega bivanja

Prezračevanje hiše je bilo do nedavnega prepuščeno zgolj odpiranju oken, ki pa so običajno tudi tako slabo tesnila, da je zrak vstopal in izstopal iz prostora tudi, ko so bila okna zaprta. Potem pa se je začel trend bolj kakovostne gradnje in naši domovi so postali zrakotesni in energetsko bolj učinkoviti. V kolikor v takšnih hišah ne poskrbimo za dovolj ustrezno prezračevanje, lahko bivanje v njih hitro postane nezdravo.

Bistvo kakovostnega bivanja je v tem, da se dovedeni in odvedeni zrak neprestano menjata. Vsakdo izmed nas tako potrebuje vsaj 15 m3 svežega zraka na uro, kar pa težko dosežemo zgolj z odpiranjem oken. Pravilno prezračevanje hiše je zato izjemno pomembno, zato je včasih za to potrebno poiskati tudi pomoč strokovnjakov. Le ti nam bodo v dani situaciji primerno svetovali in s skupnim sodelovanjem izbrali prezračevanje hiše, ki je za nas najbolj primerno in učinkovito.

Back To Top