Komisijska prodaja
Splošno

Kako prodati rabljena oblačila?

Gotovo se prav vsakemu v omari nabirajo oblačila, po katerih le redko posegamo, nekaterih kosov pa sploh ne nosimo več. Ena možnost je ta, da jih preprosto zavržemo, pogosto pa jih kar podarimo kakšnim znancem in sorodnikom. A neredko se zgodi, da takšne rešitve ne pridejo v poštev in se oblačil ne moremo znebiti. V tem primeru je pametno premisliti o možnostih, ki jih ponuja komisijska prodaja oblačil in obutve.

Trgovine z rabljeno opremo

Najboljšo možnost verjetno ponujajo večje trgovine z rabljeno opremo, ki oblačila tudi odkupujejo. Pri teh trgovcih se je možno dogovoriti za različne rešitve, v vsakem primeru pa lahko svoja rabljena oblačila spravimo v prodajo in pri tem še kaj zaslužimo. To je lahko odlična rešitev za tiste, ki imajo veliko dobro ohranjenih kosov, še posebej če gre za kakšna bolj svečana oblačila. Povpraševanja je dovolj po vseh mogočih oblačilih, tako da pridejo v poštev praktično vsi kosi, ki so dovolj dobro ohranjeni.

Komisijska prodaja omogoča enostavno prodajo preko posrednika, tako da je celoten postopek zelo eleganten. Z oblačili ne bo veliko dela, seveda pa jih je treba pred oddajo pri trgovcu dobro oprati in tudi pregledati, da ni z njimi kaj narobe. Trgovci praviloma sprejemajo le dobro ohranjena oblačila, ki gredo lahko v nadaljnjo prodajo. Ker imamo pogosto v omari kar nekaj oblačil, ki so še čisto v redu, to ne bo problem, verjetno bomo našli tudi nekaj kosov, ki jih sploh nikoli nismo nosili. V takšnem primeru je komisijska prodaja gotovo najboljša izbira, saj koristi tako prodajalcu kot kupcu.

Rabljena oblačila so lahko odlična priložnost za ugoden nakup, zato je po tej ponudbi veliko povpraševanja. S prodajo dosežemo več dobrodošlih učinkov – izpraznimo omaro, nekaj malega zaslužimo, poleg tega nekomu drugemu ponudimo priložnost za ugoden nakup in veliko zadovoljstvo pri uporabi oblačil.

Back To Top