Cestna kolesa
Splošno

Široka ponudba koles za vse potrebe

Redno se srečujemo z vsemi vrstami koles, le redko pa pomislimo na to, kako široka je v resnici ta ponudba. Pred to dejstvo smo postavljeni ob vstopu v kakšen večji kolesarski center – trgovina lahko ponuja zelo široko ponudbo koles, ki se razlikujejo v vseh mogočih lastnostih. Pomembno je, da znamo pri nakupu kolesa izbrati izdelek, ki bo v kar največji meri odgovarjal našim potrebam, tega pa moramo nato najti v zbirki, ki jo predstavlja prodaja koles. Ljubljana gotovo skriva idealno rešitev, le najti jo bo treba – pravi čas je za obisk kolesarske trgovine.

Gorska in cestna kolesa

Prav gorski in cestni modeli so tisti, na katere se v grobem loči prodaja koles. Ljubljana ima z večjimi kolesarskimi centri seveda še širšo ponudbo, a najprej se moramo omejiti na gorska ali cestna kolesa glede na to, v kakšnem okolju nameravamo kolo najpogosteje uporabljati.

V obeh skupinah najdemo različne izvedbe, ki so do neke mere tudi vsestranske. Tako so recimo gorska kolesa povsem uporabna tudi za vožnjo po urejenih površinah, kar pa ne velja obratno – cestna kolesa lahko le redko uporabimo za brezskrbno vožnjo po brezpotjih. Dobro je treba torej premisliti, katero kolo bo prišlo najbolj v poštev.

Druge izvedbe koles

Opravka imamo tudi z drugimi kategorijami, ki jih oblikuje prodaja koles. Ljubljana z večjimi trgovci predstavlja tudi privlačno ponudbo električnih koles, po katerih je v zadnjem času veliko povpraševanja. Običajno lahko pri istem trgovcu najdemo tudi električne skiroje, ki sicer niso namenjeni isti ciljni publiki, a interesi se v zadostni meri prekrivajo.

Nadalje gre omeniti posebno kategorijo otroških koles, ki jih je treba prav tako premišljeno izbrati, v ponudbi bodo verjetno tudi poganjalci, otroci pa imajo na voljo še pestro zbirko druge prilagojene opreme. V vsakem primeru bo možno najti pravo rešitev za vsakega uporabnika.

Back To Top