dimniška kapa
Splošno

Dimniška kapa – obvezen zaključek dimniškega sistema

Dimniška kapa je obvezen del vsakega dimnika ter tako ponazarja njegov zaključek.

Dimniška kapa predvsem dimnik ščiti pred različnimi vremenskimi vplivi, na primer dobro preprečuje padanje dežja v odprtino dimnika in usmerja dimne pline. To sta le dva od glavnih razlogov, zakaj je kapa za dimnik tako pomembna.

Poleg dodatne lepotne vrednosti dimniku ima kapa za dimnik še mnoge druge naloge. Lahko torej trdimo, da je izjemno pomembna komponenta v celotnem dimniškem sistemu.

Dimniška kapa povečuje celotni vlek dimnika, lahko deluje s pomočjo vetra ali v kombinaciji z električnim pogonom. Preprečuje dostop vlage v odprtino dimnika, minimalno ščiti dimnik pred dežjem, tudi na zunanji strani, prav tako lahko zelo izboljša izgorevanje.

Dimniška kapa se lahko uporablja za prav vse vrste goriv. Poleg naštetega ima kakovostna kapa za dimnik zelo dolgo življenjsko dobo.

Dimniška kapa se priporoča za vse vrste dimnikov, tudi tistih, ki so v uporabi le občasno. Dimniki imajo različne dimenzije, posledično so dimniške kape običajno izdelano po meri ali naročilu.

Na trgu je veliko število različnih tipov dimniških kap. Za nakup vam priporočamo le dimniško kapo z ustreznim CE certifikatom, ker je je ta izdelana v skladu z evropsko zakonodajo. Na takšen način boste lahko popolnoma prepričani, da vam bo dimniška kapa služila vrsto let ter bo opravljala svojo vlogo v dimniškem sistemu kakovostno.

Sicer pa si lahko kakovostno in cenovno ugodno dimniško kapo zagotovite tudi s pomočjo interneta, kjer svoje izdelke in storitve predstavlja priznani ponudnik.

Obnova dimnikazahteven in odgovoren proces

Obnova dimnika od vas zahteva zelo natančen načrt, ki ga morate izdelati skupaj s strokovnjaki.

Obnova dimnika ne zahteva samo odličnih gradbenih delavcev, ampak tudi primeren material ter pravilno načrtovanje procesa.

Obnova dimnika ni tako preprosta, kot si na začetku misli veliko oseb, ki si želijo kar se da hitro on dobro prenoviti ta pomemben del svojega doma. Upoštevati je namreč treba zelo veliko notranjih in zunanjih dejavnikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top