prijava patenta
Splošno

Prijava patenta zahteva dokazila, da gre za inovacijo

Ljudje seveda velikokrat razmišljamo o tem, da bi šli svojo samostojno podjetniško pot, saj nam to lahko predstavlja velik izziv, ki nas bo gnal in nam bo v veselje. Ljudje seveda potrebujemo izzive, da pridemo do tistega, kar si zares želimo. Seveda pa je pomembno tudi to, da na trgu nastopamo z izdelki oziroma storitvami, ki bodo kupce prepričale in se bodo torej z veseljem odločali za naše izdelke, saj bodo prepoznali kakovost.

Prijava patenta nam tako omogoča, da vse inovacije patentiramo, kar pomeni, da jih zaščitimo pod svoje ime in jih nihče ne more na trgu prodajati brez našega dovoljenja. Patentiranje pa je seveda vse prej kot lahko, saj zahteva dokazila, da izum izpolnjuje vse bistvene pogoje novosti, torej, da je nov, na inventivni ravni in da je industrijsko uporabljiv.

Prijava patenta je torej zakonsko določena in ne moremo prijaviti patenta za vsak izdelek, za katerega samo menimo, da je inovacija in da ga na trgu še ni. Pred prijavo je potrebno torej narediti dobro raziskavo in najti dokazila, da tega na trgu še ni.

Blagovna znamka predstavlja dušo in srce določenega podjetja

Vsako podjetje na trgu se seveda trudi biti uspešno, kar pomeni, da želijo biti boljši od svoje konkurence, saj jim to omogoča in zagotavlja obstoj na trgu. Pomembno je torej, da s svojim imenom prepričajo kupce, da so njihovi izdelki kakovostni in vredni nakupa.

Blagovna znamka pa torej predstavlja dušo in srce vsakega podjetja, kar se seveda zaveda prav vsak izmed nas. Nekateri zaupamo le nekaterim proizvajalcem, ki imajo priznano blagovno znamko, saj smo prepričani v to, da so njihovi izdelki najbolj kakovostni in nam bodo najboljše služili.

Blagovna znamka je velikokrat tudi tista, ki pri nekem nakupu pretehta našo odločitev, saj smo prepričani, da priznana znamka prinaša tudi boljšo kakovost.

Back To Top