Zobni aparati
Splošno

Zobni aparati so primerni tudi za odrasle

Zobni aparati so namenjeni ravnanju ukrivljenih in slabo zraslih zob. Navadno si z zobnim aparatom zobe ravnajo otroci in mladostniki, ki ob novi pridobitvi niso najbolj zadovoljni. Fiksnega zobnega aparat se je namreč potrebno privaditi. Na začetku je izredno agresiven do najstnikovih čeljusti in ravno zato ga marsikateri odraščajoč otrok sovraži.

Zobni aparati pa so edini način ravnanja zob. Kdor si lahko privošči, si sam plača tudi kakšen bolj napreden zobni aparat, kot je na primer invisalign, ki ga praktično ni opaziti. Seveda pa je takšen aparat potrebno samostojno plačevati in zato si ga lahko privoščijo le redki. Kdor pa v mladosti ne opravi terapije z zobnim aparatom, se v odrasli dobi navadno kesa in se v želji po lepem nasmehu odloči za zobni aparat.

Zobni aparati tako lahko pomagajo tudi odraslemu človeku. Potrebno pa ga je redno nostiti in se držati navodil ortodonta. Ko imamo v ustih fiksni aparat, moramo temeljito skrbeti za čistočo svojih zob, saj se le-ti v primeru zanemarjanja lahko nepopravljivo uničijo.

Zobni vsadki pri izgubi zob

Zobni vsadki so trenutno najbolj efektiven in revolucionaren način, s katerim lahko nadomestimo svoje izgubljene zobe. Vasih se zgodi, da posameznik zaradi nesreče izgubi svoje zdrave zobe. Ker si nihče ne želi imeti škrbastega nasmeha, se navadno vsak posameznik oglasi pri izbranemu zobozdravniku, kjer skupaj določita plan za namestitev zobnih vsadkov.

Zobni vsadki se lahko namestijo v katerikoli del zdrave čeljusti. Težave se pojavijo le v primerih, da je naša čeljust zanemarjena in bolna. Ravno zato je izrednega pomena, da si zobe redno in vestno umivamo te čistimo tudi z zobno nitko. Le tako bomo dolgo ohranjali zdrav in bleščeč nasmeh.

Zobni vsadki nam bodo tako v primeru zdrave čeljusti lahko hitro in enostavno namestili in v zelo kratkem časovnem obdobju bomo imeli nove zobe.

Back To Top