Toplotna črpalka zrak voda
Splošno

Toplotna črpalka zrak voda se enostavno vgradi v vsak dom

Toplotna črpalka zrak voda stanovanje ali sanitarno vodo ogreva s pomočjo zunanjega zraka. Sestavljena je iz zunanje enota, ki jo moramo postaviti na primerno mesto zunaj našega doma. V njej je vgrajen ventilator, uparjalnik in tudi kompresor. To so enota, ki bi lahko znotraj našega doma povzročale hrup, zunaj hiše pa njihovega delovanja sploh ne opazimo. Seveda je narejena tako, da povzroča čim manj hrupa.

Toplotna črpalka zrak voda tako med delovanjem vleče topel zrak in ha usmerja v prenosnik toplote, ki mu pravimo tudi uparjalnik. V uparjalniku je nameščeno hladilno sredstvo, ki se pri nizkih temperatura zelo segreje. Ta nato potuje v obliki pare do kompresorja. Kompresor paro dvigne na določen vnaprej nastavljen nivo temperature.

Toplotna črpalka zrak voda nam bo porabila le minimalno moč elektrike, ki bo poganjala delovanje kompresorja.

Hibridna toplotna črpalka za kombiniran sistem ogrevanja

Hibridna toplotna črpalka se odlično poveže z že obstoječim načinom ogrevanja stanovanja. V kolikor imamo doma nameščeno plinsko peč ali peč na olje, jo lahko dopolnimo s hibridno toplotno črpalko, ki, ni prevelika in se bo brez težav dodala v vsak prostor. Uporaba je izredno varna, saj ima vgrajeno funkcijo za hlajenje ter ima urejene neodvisne proizvajalce toplote in je zato izredno varna.

Hibridna toplotna črpalka je narejena tako, da porablja elektriko, ki jo je proizvedla sama, tako nam ne bo trošila dodatne energije, ki bi nas lahko drago stala. Spada namreč v najboljši energetski razred A+ ali A++.

Hibridna toplotna črpalka izkorišča toploto, ki je v zraku in tako dopolnjuje naš klasični način gretja s plinom. Notranjost vsake hibridne toplotne črpalke, je narejena tako, da kombinira ogrevanje s pomočjo zraka in ogrevanje s pomočjo plina. To naredi tako, da črpa toploto iz zraka in jo pretvori na 55 stopinj Celzija.

Back To Top