Odstranitev DPF filtra
Splošno

Odstranitev DPF filtra ni priporočljivo

Odstranitev DPF filtra je korak za katerega se odloča marsikateri voznik, saj ugotovi, da je menjava DPF filtra zelo draga. To je filter, ki je narejen iz platine in tako nas pri nakupu veliko stane. Seveda se pri tem vsi lastniki avtomobilov vprašajo, ali je dobro, da ga odstranijo ali ne.

Odstranitev DPF filtra je gledano iz ekološkega vidika zagotovo zelo slabo, saj DPF filter preprečuje, da se med vožnjo v ozračje spuščajo slabi delci, ki škodijo naravi in človeku. Tako smo pri pregledu trdih delcev v izsušenem sistemu lahko slabo zapisani. Veliko posameznikov pa se brez težav odloči za odstranitev filtra, saj se vozijo le na krajše razdalje in pri tem ne pride do regeneracije vsej saj v filtru.

Odstranitev DPF filtra nam bodo naredili v vsaki boljši mehanični delavnici, kjer se spoznajo na izpušne sisteme Vsekakor ni priporočljivo, da se odstranitve lotimo sami, ker ne bomo znali ponovno sestaviti izpušnega sistema in bomo s tem ogrozili delovanje celotnega avtomobila.

Izpušni sistemi morajo delovati brezhibno

Izpušni sistemi opravljajo zelo pomembno nalogo v vsakem avtomobilu in zato morajo delovati brezhibno. Če izpušni sistem našega avtomobila deluje odlično, ima to pozitiven vpliv na okolje. Poleg tega pa dober izpušni sistem omogoča večjo zmogljivost avtomobila ter ne povzroča neprijetnega hrupa med vožnjo, ki ga lahko slišimo, če se vozimo poleg avtomobila s slabim izpušnim sistemom.

Izpušni sistemi morajo biti redno pregledani, da nam po pregledu serviserji lahko povedo, ali je delovanje našega izpušnega sistema primerno ali ne. V kolikor najdejo kakšno napako, nas bodo o tem obvestili ter nam svetovali zahtevano popravilo ali celo zamenjavo celotnega izpušnega sistema.

Izpušni sistemi v prvi vrsti skrbi, da je zrak, ki se proizvaja pri delovanju motorja, brezhibno čist. To je zelo pomembno delo, saj skrbi, da se v ozračje ne bi spuščali škodljivi trdi delci.

Back To Top