Toplotna črpalka zemlja voda
Splošno

Toplotna črpalka zemlja voda koristi konstantno toploto zemlje

Toplotna črpalka zemlja voda toploto, ki jo prejme iz zemlje pretvarja v energijo, ki jo naš dom potrebuje za ogrevanje. V kolikor bo dobro deloval, na nam bo zemeljska toplota krila kar 75% vseh potreb po ogrevanju. Energetski učinek takšne toplotne črpalke, bo izjemno visok in učinkovit.

Toplotna črpalka zemlja voda torej deluje glede na moč toplote, ki se je nabrala v zemlji. Medtem ko sonce sveti, ogreva tudi zemljo, ki vso toploto skladišči globoko v notranjosti. Mi pa bomo s koriščenjem te toplote poskrbeli za lepšo prihodnost našega planeta, saj bomo s takšnim ogrevanjem poskrbeli za zdravo in čisto naravo.

Toplotna črpalka zemlja voda ima pod zemljo nameščene vodoravne kolektorje, ki so priklopljeni na uparjalnik toplotne črpalke. Poleg ima nameščen izredno zmogljiv kompresor, ki omogoča najboljši izkoristek tudi ob nizkih temperaturah. Izhodna temperatura vode bo visoka tudi 63 stopinj Celzija, kar je odličen rezultat. Delovanje takšne toplotne črpalke je izjemno tiho, tako da ne bo motilo našega bivanjskega procesa.

Toplotne črpalke zrak voda za enodružinske hiše

Toplotne črpalke zrak voda je odličen sistem za enodružinsko hišo, ki jo kupujemo. To pomeni, da bo sistem brez težav ogreval celoten dom. Vsaka takšna toplotna črpalka je nameščena diskretno v steno našega doma, kar pomeni, da ne bo že na daleč vidna.

Toplotne črpalke zrak voda ima zunanjo enoto lahko tudi dlje od hiše, vendar pa ne več kot 25 metrov. Notranji del pa bomo lahko postavili v katerikoli del hiše. Izdelan je tako, da nam ne bo kratil veliko dragocenega prostora.

Toplotne črpalke zrak voda ima navadno vgrajen tudi 200-litrski vsebnik sanitarne vode, tako se bo z omenjeno količino vode brezskrbno umivala kar 4-čanska družina. Če si bomo želeli pa še več tople vode, si bomo lahko namestili večji bojler, ki ga bomo namestili poleg notranje enote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top