Cevi za dimnik
Splošno

Cevi za dimnik za sanacijo dimnika

Cevi za dimnik so potrebne takrat, ko si želimo sanirati sati in dotrajani dimnik Če smo se ravnokar vselili v starejšo hiše, ki smo jo podedovali, bomo morali najprej opraviti temeljit pregled celotne konstrukcije. Le tako bomo lahko videli, ali vse deluje tako kot bi moralo ali pa bo potrebno kakšno stvar zaradi dotrajanosti zamenjati in obnoviti. Obnova doma je vsekakor velik zalogaj, zato je na začetku pomembno, da si zagotovimo vsak optimalno delovanje vsej ključnih elementov. Eden izmed njih je tudi dimnik hiše. 

Cevi za dimnik bomo naročili v primeru, da bomo med kurjavo opazili slabo delovanje celotnega dimniškega sistema. Vsekakor ne bomo zmogli sami oceniti stanja in bomo potrebovali strokovnjaka, ki nam bo dimnik pregledal in nam povedal, koliko bo stala obnova. Sanacija dimnika s pomočjo inox cevi je hitra in cenovno ugodna rešitev, ki bo rešila vse naše težave. 

Cevi za dimnik se namreč enostavno vstavijo v notranjost starega dimnika. Če je odprtina starega dimnika premajhna pa se malce povrta ob straneh in se tako pridobi manjkajoči prostor. Ravno zato je za sanacijo velikokrat potreben le nakup dobrih cevi za dimnik

 

Šamotna plošča za kaminske peči

Šamotna plošča je vrsta plošče, ki jo uporabljajo za izdelavo izredno modernih in trenutno zelo aktualnih kaminskih peči, ki si jih lahko vsakdo namesti v svoj dnevni prostor. Včasih so bile aminske peči edini vir toplote. Dandanes pa si jih ljudje v svoje domove vgradijo, zaradi lepšega izgleda. 

Šamotna plošča nam pri izdelavi kaminske peči služi za oblogo, saj je izdelana iz negorljivega materiala, ki je nujno potreben pri kaminski peči. Če smo vešči v gradnji si lahko takšno peč izdelamo tudi sami, vendar moramo paziti, da kupimo le kvaliteten material, s katerim bomo z uporabo šamotnih plošč izdelali varno in okolju prijazno kaminsko peč. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top