Paletni voziček
Splošno

Paletni voziček je enostaven za manevriranje

Paletni voziček predstavlja ekonomično rešitev za številne transportne naloge na krajših relacijah, zato je idealen pomočnik v mnogih skladiščih. Namenjen je prestavljanju palet iz enega mesta na drugega, zaradi njegove priročnosti in izjemno enostavnega manevriranja, pa se ga lahko uporablja tudi za prestavljanje palet na večjih tovornih vozilih. Enostavno upravljanje omogočajo različno dolge vilice, ki so namenjene temu, da palete z njimi vlečemo ali potiskamo.

 

Zaradi svojih prednosti, je paletni voziček naprava, ki tako ne bi smel manjkati v nobenem skladišču. Njegove različne nosilnosti oziroma obremenitve omogočajo, da lahko z njim prestavljate različno težke tovore. Pri tem obstajajo različni modeli, pri čemer eni delujejo z delovno silo in jih imenujemo ročni paletni vozički, drugi pa z motorno močjo in jih imenujemo motorni paletni vozički. Ne glede na to, za katero vrsto paletnega vozička gre, je pomembno, da so kakovostni in omogočajo njihovo varno manevriranje.

 

Rabljeni viličar je najbolj ekonomična rešitev

 

Dela v skladišču si danes brez viličarja ne moremo predstavljati. To pa ni edino področje, kjer so viličarji uporabni, ampak jih srečamo tudi v gospodarstvu, kmetijstvu, lesarstvu in še marsikje. Gre za zelo uporabne delovne stroje, ki se med seboj razlikujejo tako glede na pogon kot tudi njihov namen. ne glede na to, pa se je potrebno zavedati, da nakup novega viličarja zahteva kar nekaj finančnega vložka, zato je rabljeni viličar zagotovo bolj ekonomična rešitev.

 

Podobno kot pri nakupu katerekoli druge stvari ali vozila, je potrebno biti tudi pri nakupu rabljenega viličarja nekoliko bolj previden. Pogosto se lahko zgodi, da kupite mačka v žaklju, zato je pomembno, da poiščete zanesljivega in preverjenega ponudnika rabljenih viličarjev, ki vam omogoča tudi servisne storitve. V tem primeru je večja verjetnost, da je rabljeni viličar ob nakupu servisiran in brezhiben, kar pomeni, da vam bo nemoteno deloval še vrsto let. 

 

Back To Top