servis avtomatskih vrat
Splošno

Popolna zanesljivost avtomatskih drsnih vrat

Drsna vrata so odlična izbira v tistih okoljih, ki zahtevajo enostaven in učinkovit prehod ljudi ali drugega prometa. Seveda pa se bodo v tej vlogi dobro obnesla le vrata, ki delujejo brezhibno. Glede na to, da so drsna vrata pogosto v uporabi preko celega dneva, pri tem pa so pogosto tudi zelo obremenjena, je treba zagotoviti reden servis avtomatskih vrat, ki poskrbi za dolgoročno zanesljivost.

Seveda lahko tudi na druge načine koristimo dobrobiti takšnih vrat. V prvi vrsti gre izpostaviti premišljeno načrtovanje in izbiro vrat – v nekaterih okoljih so avtomatska vrata zelo posrečena, drugod pa ne pridejo toliko do izraza. Izberemo tista vrata oziroma tiste mehanizme, ki se v danem primeru najbolje obnesejo. Tako se izognemo nepotrebnim obremenitvam in nepravilni uporabi, zato tudi servis avtomatskih vrat ne bo potreben v pogostih časovnih intervalih. Nadalje smo seveda pozorni na uporabo in delovanje vrat. Pogosto so avtomatska drsna vrata opremljena s senzorji gibanja, kar ima lahko tudi negativen vpliv – takšna vrata se pogosto odpirajo in zapirajo, morda tudi v primeru, da skoznje nihče ne prehaja. Prepričamo se, da je senzor pravilno nastavljen in usmerjen. 

Servis avtomatskih vrat pa je seveda najbolj pomemben na dolgi rok. Pri redni uporabi takšnih vrat se ne moremo izogniti obrabi, lahko pa se pojavijo še kakšne druge težave. Ne glede na to, kako kakovostna vrata izberemo in kako dobro skrbimo za njihovo dobrobit, je smiselno že pravočasno poskrbeti za preventivni servis avtomatskih vrat in redno preverjanje stanja drsnih mehanizmov. Le tako lahko zagotovimo brezhibno delovanje vrat na dolgi rok. V poštev pridejo tudi popravila in zamenjave, da pravočasno naslovimo obrabo. Splača se torej poiskati zanesljiv in odziven servis, ki bo opravljal te pomembne naloge. Servis avtomatskih vrat je ključnega pomena za dolgoročno delovanje vrat, zato ga ne smemo zanemarjati ali pri tem pretirano varčevati.

Back To Top