Odstranitev DPF filtra
Splošno

Odstranitev DPF filtra zagotavlja manjšo porabo goriva

Odstranitev DPF filtra je ključnega pomena takrat, ko opazimo, da naš avtomobil porabi veliko več goriva, kot ga je porabil pred leti. Ko je avtomobil nov, seveda vse brezskrbno deluje in vsak voznik je maksimalno zadovoljen z njegovim delovanjem. Po določenih letih vsakodnevne vožnje in po prevoženih velik kilometrih, pa postane avtomobil občutno slabši. Dober voznik bo znal pravočasno zaznati napake in jih bo tako lahko hitro odpravil. 

Odstranitev DPF filtra je pomembna takrat, ko ugotovimo, da zaradi njega porabimo znatno več goriva. Gorivo je vedno precej drago in vsak šofer si želi, da bi zmanjšal njegovo porabo. Nekateri kupci kupujejo avtomobil izključno glede na podatek o tem, koliko goriva avtomobil potroši. Če je poraba prevelika, ga zagotovo en bo kupil. 

Odstranitev DPF filtra nam bo tako ponovno zmanjšalo porabo goriva, tako da bomo porabili toliko kot smo nekdaj. Obisk pravega mojstra za odstranitev je v takšnem trenutku ključna, saj nam bodo le izkušeni mehaniki znali pomagati in uredili delovanje našega vozila. 

Čiščenje DPF filtra mora biti izvedeno s primernimi postopki

Čiščenje DPF filtra žal ni veno izvedeno tako, kot bi moralo biti. Nekatere delavnice žal nimajo primernega orodja in primernih naprav, s katerimi bi lahko zagotovile pravo rešitev pri čiščenju. Strokovnjaki svarijo, da čiščenje filtra s pomočjo aditivov nikakor ni primerno in nam ne more dati garancije, da bo naš avtomobil po čiščenju pravilno deloval. 

Čiščenje DPF filtra mora biti opravljeno tako, da bo zagotavljal ponovno dolgotrajno delovanje. Oprema avtomobila mora biti zato pred čiščenjem pregledana, saj lahko le tako mehaniki zagotovijo, da vedo točno kaj delajo. Če se bodo po čiščenju pojavile težave, bodo točno vedeli, kaj morajo storiti, da jih odpravijo. 

Čiščenje DPF filtra naj bo zato opravljen z naprednimi napravami, ki so na voljo le pri najboljših ponudnikih v Sloveniji. 

Back To Top