Hibridna toplotna črpalka
Splošno

Hibridna toplotna črpalka lahko izkorišča dva energenta hkrati

Ker je povpraševanje po različnih modelih toplotnih črpalk vedno večje, so se proizvajalci tudi temu primerno prilagodili. Na trgu je vedno večja izbira različnih toplotnih črpalk, ki skušajo zadovoljiti tudi tiste najbolj zahtevne uporabnike. Med vse bolj priljubljenimi je tudi hibridna toplotna črpalka, ki jo lahko uporabimo tudi z obstoječim virom ogrevanja. Ta običajno začne delovati, ko toplotna črpalka ne more več zagotavljati potrebne toplote za ogrevanje.

Ko govorimo o hibridni toplotni črpalki, imamo v mislih obstoječi ogrevalni sistem, kateremu dodamo toplotno črpalko in za to uporabljamo hibridno regulacijo. Najpogosteje je to kombinacija toplotne črpalke zrak – voda in plinskega kondenzacijskega kotla, ki je namesto električnih grelcev vgrajen v notranjo enoto toplotne črpalke. Hibridna toplotna črpalka nam na ta način omogoča, da izkorišča kar dva energenta ogrevanja hkrati, s plinskim kondenzacijskim kotlom pa poskrbi za hitro segrevanje sanitarne vode, ki je neodvisno od ogrevanja.

Klimatske naprave se med seboj razlikujejo glede na številne dejavnike

Ob vse bolj vročih poletjih in visokih temperaturah, so klimatske naprave postale sestavni del naših domov, saj v takšnih ekstremnih vremenskih razmerah poskrbijo za prijetno klimo v prostoru. Zaradi vse večjega povpraševanja pa je tudi ponudba klimatskih naprav postala tako pestra, da je izbira popolne klimatske naprave za naše potrebe pogosto zelo težavna. Potrebno je vedeti, da se klime razlikujejo po ceni, energetski učinkovitosti, zmogljivosti in še mnogih drugih lastnostih.

Pred nakupom klimatske naprave si je potrebno najprej odgovoriti na vprašanje, ali se bomo z njo le hladili ali tudi ogrevali, in kako velik prostor nameravamo z njo hladiti oziroma ogrevati. Ko si boste odgovorili na to vprašanje, boste lahko določili moč in tip klimatske naprave, kar pa je že velik korak naprej k uspešnem nakupu. Pri izbiri je izjemno pomemben podatek tudi o energetski učinkovitosti klimatskih naprav, na katerega nikakor ne smemo pozabiti.

Back To Top