Mešalec za gnojevko
Splošno

Mešalec za gnojevko uporabimo pred gnojenjem

Mešalec za gnojevko je ključnega pomena pri gnojenju polja z gnojevko. Gnojevka mora bit pravilno skladiščen, saj si ne želimo, da bi zaradi slabega spravila gnojevka onesnažila vodo. Velikokrat se namreč zgodi, da se zaradi nepazljivosti, z gnojevko onesnaži bližnjo reko ali potok. Da se temu izognemo, je potrebno pripraviti primerno jamo, ki bo dovolj velika in bo vodotesna. Vodotesnost mora biti neprestano kontrolirana, jama kjer je gnojevka pa mora biti dobro vzdrževana. 

Mešalec za gnojevko je seveda tudi potreben, saj je potrebno gnojevko znotraj jame dobro premešati. Tudi zato je zelo pomembno, da je gnojevka spravljena v primerno izdelani betonski jami. Vedeti moramo, da se že pri samemu skladiščenju in tudi pri mešanju gnojevke tvorijo strupeni plini, ki jih moramo preprečevati. Nikakor pa se v bližino gnojevke ne smemo približati z ognjem, saj bi lahko prišlo tudi do eksplozije, če bi bilo plinov preveč. 

Mešalec za gnojevko moramo tako uporabljati skrajno pazljivo in previdno. Če imamo pokrito skladišče gnojevke, pa moramo biti že toliko bolj pozorni na dogajanje znotraj jame. 

PVC lamele v hlevu zagotavljajo zaščito pred mrčesom

PVC lamele so ključnega pomena v vseh večjih ali manjših hlevskih obratih, kjer se čez celo leto rade zadržujejo različne žuželke in mrčes. Še zlasti v poletnem času je mrčesa izredno veliko, ki se lahko tako zelo namnoži, da ga ne moremo več obvladovati. Če imamo v hlevu preveč mrčesa se naše živali ne počutijo dobro in zato je potrebno kemično uničiti vse žuželke, kar pa ni najboljše za živino. 

PVC lamele nam bodo tako v toplih mesecih učinkovito branile in bodo preprečevale vstop manjšim in večjim žuželkam, ki bodo neprestano silile v hlev. 

PVC lamele so ključnega pomena predvsem ponoči, ko si v hlevu prižgemo luč. Svetloba privabi vse insekte, ki se jih brez ustrezne zaščite ne bomo uspeli znebiti. 

Back To Top