parket
Splošno

Parket v različnih podobah in različnih kakovosti

Če je v tem hipu vaša največja želja v svoj dom v določene prostore na tla postaviti parket, potem se zagotovo zavedate številne prednosti, ki vam jih ponuja tovrstna talna površina. A izbira prave vrste parketa zagotovo ni preprosta naloga, saj vam na trgu ponujajo številne vrste. Prav vsaka med njimi pa se ponaša s svojevrstnimi prednostmi, zato je izbira parketa mogoče za vas še toliko težja naloga.

Na voljo vam je na primer dvoslojni gotovi parket, troslojni panelni parket, kmečki pod, ladijski pod, klasični masivni paket, lamelni parket, kant industrijski parket in še bi lahko naštevali. Med vsemi omenjenimi vrstami parketa se večina od kupcev najpogosteje odloča za klasično oziroma masivno vrsto parketa, saj je med vsemi najbolje in tudi najdlje obstojen. Seveda pa je to v veliki meri odvisno tudi od tega, kako boste parket vzdrževali oziroma skrbeli za njegovo nego.

Brušenje parketa podaljšuje življenjsko dobo priljubljene lesene talne površine

Brušenje parketa je označeno kot osnovni postopek pri obnovi določene vrste parketa. S kakovostnim brušenjem namreč dobro poskrbite, da s tal učinkovito odstranite sledi obrabe, obenem pa omogočite tudi enotno barvo tal. Parketu z brušenjem ne nazadnje lahko omogočite le dobro osvežitev svoje talne površine.

Brušenje parketa pri vseh vrstah ni enako pogosto. Nekatere vrste parketov ne potrebujejo tako pogostega brušenja. Na to vas bodo zagotovo opozorili tudi pri samem nakupu parketa.

Ker brušenje parketa praviloma poteka s prav posebnimi stroji, ki so namenjeni za to delo, boste morali na trgu najti primerne strokovnjake, ki vam bodo parket dobro pobrusili in to v relativno kratkem času. Morda ste se že kdaj povezali s takšnimi strokovnjaki, morda pa boste v svojem domu za brušenje parketa poskrbeli prvič in še nimate izbranega strokovnjaka. V tem primeru vam priporočamo, da si ponudbo poiščete kar na spletu, kjer si boste zagotovili cenejše brušenje parketa.

Back To Top