Prezračevalni sistemi
Splošno

Prezračevalni sistemi omogočajo visoko kvaliteto zraka

Prezračevalni sistemi so postali z današnjim načinom gradnje praktično obvezni. Če pomislimo na preteklost, lahko rečemo, da so bile hiše veliko bolj zračne, saj je bil način gradnje veliko bolj preprost in tako okna ter ostali materiali niso tako tesnili kot dandanes. Seveda je to pomenilo, da je imela hiša tudi posledično višje toplotne izgube, vendar pa takrat še ni bilo ustreznih rešitev za preprečevanje le-teh. 

Prezračevalni sistemi so z današnjimi sistemi gradnje obvezni, saj je hiša ali stanovanje brez njih dejansko skoraj 100% zaprta in zatesnjena. To pa pomeni, da vanjo ne pronica nič zunanjega zraka in obratno, tudi ven ne uhaja nič. To pa seveda ni dobro za zdravje človeka ter tudi za objekt, na kateremu se kmalu začne pojavljati plesen. 

Prezračevalni sistemi pa poskrbijo, da se omenjene tegobe ne pojavijo, saj samodejno poskrbijo, da se nasičen in nekvaliteten zrak odvede iz prostorov in da se v hišo dovaja čist prefiltriran zrak, ki ugodno vpliva tudi na zdravje ljudi, ki živijo ali delajo znotraj prostorov. 

Prezračevanje z rekuperacijo ne hladi prostorov

Prezračevanje z rekuperacijo je varčen in odličen način prezračevanja, saj nam omogoča, da prostor prezračimo in pri tem ne hladimo svojega doma. Pomembno pa je poudariti, da s tem poskrbimo tudi za svoje zdravje. Če bomo redno prezračevali svoj dom, bomo namreč vanj vnašali svež in čist zrak, ki bo poskrbel za naše odlično počutje. Dobro se namreč zavedamo, da je v zatohlem prostoru težko preživeti dan in biti aktiven. 

Prezračevanje z rekuperacijo poskrbi, da se v vseh prostorih v hiši stari zrak hitro in učinkovito zamenja z novim. To pomeni, da bomo s pomočjo prezračevalnega sistema v zelo hitrem časovnem obdobju dobili ponovno optimalen zrak, ki ga bomo vdihovali v svoja pljuča. 

Prezračevanje z rekuperacijo je enostavno za vgradnjo in primerno za vsak dom. 

Back To Top