Epoksi premaz za beton
Splošno

Enostavni epoksi tlaki

Pri tlakovanju smo zelo pozorni na to, da površine ustrezno zaščitimo, pri tem pa imamo v mislih vse mogoče obremenitve. V nekaterih okoljih to ni nikakršen problem, saj ne pričakujemo velikih groženj. Predvsem v stanovanjskih prostorih imamo veliko svobode pri izbiri različnih materialov in različnih rešitev za prekrivanje površin. Če pa imamo opravka s kakšnim delovnim okoljem, predvsem s proizvodnimi in skladiščnimi prostori v industriji, se moramo poslužiti boljših rešitev, ki so prilagojene prav za takšna okolja. Najboljšo rešitev v mnogih primerih predstavljajo epoksi tlaki, ki jih s pridom izkoriščamo predvsem v industrijskih in gospodarskih objektih. Imajo namreč zelo prepričljive zaščitne lastnosti, pa tudi s svojo ceno so pogosto zelo privlačni.

Najbolj enostavne tlake lahko izdelamo hitro in brez večjih težav, posledično so tudi poceni, saj sam material ni pretirano drag, prav tako ni treba plačevati zahtevnega dela. To omogoča epoksi premaz za beton, ki je gotovo najbolj enostavna in najcenejša rešitev na tem področju. Je pa lahko že epoksi premaz za beton tudi zelo učinkovita zaščita, predvsem v domačih delavnicah, garažah in drugih okoljih, kjer ne pričakujemo res ekstremnih obremenitev. Gre za hitro in enostavno tlakovanje, ki ga lahko opravimo kar sami. Pravzaprav potrebujemo le dobro pripravljeno betonsko podlago in ustrezen premaz. Nato lahko epoksi premaz za beton kar sami namestimo na površino, delo je podobno kot pleskanje sten.

Če cenimo predvsem hitro in enostavno izdelavo, je epoksi premaz za beton gotovo prava izbira. Med drugimi epoksi tlaki bi lahko izpostavili še samorazlivne tlake, ki so prav tako dokaj enostavni, a nudijo bistveno boljšo zaščito. S kombinacijo prepričljivih odlik so priljubljena izbira med nekoliko zahtevnejšimi uporabniki, v praksi pa se odlično obnesejo. A tudi enostavni premazi se odlično obnesejo, če jih uporabljamo tam, kjer obremenitve ustrezajo njihovim zmogljivostim pri zaščiti dobro pripravljene betonske površine.

Back To Top