Drva na paleti
Splošno

Drva na paleti so preprosta za transport

Ogrevanje na drva predstavlja okolju prijazen način ogrevanja, zato ni nič presenetljivega, da je med uporabniki vedno bolj priljubljeno. K temu je veliko prispevalo tudi dejstvo, da priprava drv za kurjavo ni več tako zamudna kot je bila še pred leti. Ponudniki drv so se hitro prilagodili vedno večjemu povpraševanju uporabnikov, zato ni nič presenetljivega, da so drva na paleti vedno bolj iskan artikel.

Drva na paleti imajo številne prednosti, med katerimi je zagotovo na prvem mestu enostaven transport. Drva so narezana na polena različnih dimenzij in tudi debelin. Izbirate lahko med dimenzijami 25, 33 in 50 cm, glede na potrebe pa so vam na voljo debela, srednje debela in drobna drva. Ob naročilu drv na paleti je potrebno razmisliti le o ustreznem prostoru, kjer jih boste skladiščili, saj lično in stabilno zložena, zato ni nobene potrebe po njihovem prelaganju in ponovnem zlaganju.

Briketi za kurjavo imajo številne prednosti

Ekološki in okolju prijazni načini ogrevanja so vse bolj priljubljeni, kar močno podpirajo tudi vladne organizacije in s tem namenom uporabnikom nudijo številne ugodne kredite in subvencije. Med tovrstnimi načini je tudi ogrevanje na brikete, ki je poleg vsega še energetsko izjemno učinkovito. Briketi za kurjavo so sicer izdelani podobno kot peleti, a so kljub temu med seboj zelo različni. Proizvedeni so iz suhe žagovine in ostankov lesne predelovalne industrije, zato v njih ne boste zasledili lubja in odpadnega lesa.

Briketi za kurjavo so tako že pripravljeni za takojšnjo uporabo saj so že posušeni, oblikovno obdelani in tudi zloženi v embalaži, ki je tudi najenostavnejša za skladiščenje. Ker imajo izjemno nizko vsebnost vlage, med samim izgorevanjem oddajajo ogromno toplotne energije, zaradi česar je njihov izkoristek toliko večji. Vsi uporabniki boste zagotovo navdušeni tudi nad tem, da imajo briketi zelo majhno vsebnost pepela, zaradi česar je čiščenje peči manj pogosto.

Back To Top