_toplotne črpalke cenik
Splošno

Toplotne črpalke cenik ter še druge ključne informacije o tovrstnih napravah

Toplotne črpalke so med uporabniki zelo priljubljene, saj v njihov dom prinašajo številne prednosti. Ključna prednost je zagotovo velik prihranek pri stroških ogrevanja. Če je objekt dobro toplotno izoliran, potem lahko uporabnik privarčuje tudi do 70 % stroškov.

Toplotne črpalke cenik pa je vse pogostejše spletno zanimanje. Vsi, ki se zanimajo za takšne naprave ter njihove cene, ponudnike iščejo po spletu, saj se zavedajo, da na takšen način lahko pridejo do najdostopnejših cen.

Toplotne črpalke cenik vključujejo različne cene. Te so odvisne zlasti od vrste toplotne črpalke. Nekatere so bistveno dražje od drugih. Cenovno najugodnejša je vsekakor toplotna črpalka zrak voda. Sicer pa so cene tudi med enimi in istimi vrstami toplotnih črpalk med seboj lahko kar precej različne. Če se boste odločili za nakup manj zmogljive toplotne črpalke, boste zanjo seveda plačali nižjo ceno. 

Toplotna črpalka zrak voda

Med vsemi ponujenimi možnostmi, ki jih imamo pri nakupu naprave toplotna črpalka, je toplotna črpalka zrak voda preverjeno najugodnejša rešitev. Montaža črpalke na zrak voda je izjemno preprosta, tudi samo vzdrževanje naprave je ugodno in povsem nezahtevno.

Toplotna črpalka zrak voda pa na trgu pri ponudnikih toplotnih črpalk lahko dosega različne cene. To je v prvi vrsti predvsem odvisno ne samo od ponudnika, temveč tudi od same zmogljivosti naprave. Za najmanj zmogljive toplotne črpalke zrak boste odšteli približno 4000 evrov. Za srednje zmogljive naprave nekje do 6000 evrov, za izjemno zmogljive pa nekje največ do 10000 evrov.

Za talno gretje je najbolje izbrati nizkotemperaturno črpalko zrak voda, za radiatorsko gretje je najbolje izbrati visokotemperaturno toplotno črpalko. Po izbiri ustrezne vrste boste najverjetneje potrebovali še montažo ter ne nazadnje še zagon toplotne črpalke. Na trgu si lahko poiščete ponudnika, ki vam bo omogočil tako dober nakup toplotne črpalke kot tudi kakovostno in ugodno montažo ter seveda tudi zagon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top