Paletni viličar
Splošno

Enostavne rešitve za delo s težkim tovorom

Težak tovor zahteva uporabo zmogljive opreme, ki omogoča prestavljanje takšnih bremen. Na srečo imamo na voljo zelo dobre rešitve, pravzaprav cel spekter raznovrstnih viličarjev, ki nam pri tem lahko pomaga. Pomembno je predvsem to, da izberemo pravo napravo glede na svoje potrebe.

Paletni viličar

Pogosto je prava izbira paletni voziček, ki omogoča enostavno prevažanje tovora na paletah. Ni treba, da se odločimo za zmogljiv viličar, ki sicer ponuja dodatne funkcionalnosti, a je tudi nekoliko bolj okoren in potraten, predvsem pa veliko dražji. Manjši paletni voziček je priljubljena izbira v trgovinah, gostinskih lokalih in v drugih okoljih, kjer imamo skladišče s tovorom na paletah.

Pravi paletni viličar je bolj zmogljiv in bolj primeren za nekoliko zahtevnejše delo s paletami. Tudi težji tovori so pogosto naloženi na paletah, takšni viličarji pa so nepogrešljivi v večjih skladiščih in v različnih členih logistične verige. Zelo priljubljena rešitev je električni paletni viličar, ki ponuja različne prednosti. Predvsem deluje veliko bolj učinkovito in varčno, kar pomeni nižje stroške. Prav tako nam električni paletni viličar ponuja prijetnejšo izkušnjo pri delu, saj nima izpušnih plinov in ne povzroča hrupa. 

Izbira je seveda odvisna od različnih dejavnikov, predvsem od konkretnih zahtev pri delu. Potrebujemo paletni viličar, ki bo svoje delo odlično opravil. Če ima električni pogon ali ne, odločimo na podlagi točnih zahtev. Prav tako je pametno omeniti, da je električni paletni viličar praviloma nekoliko dražja izbira, a na dolgi rok se ta razlika v ceni hitro pokrije.

Druge možnosti

Za prenašanje težjih bremen dobro skrbijo tudi drugi viličarji, če tovor seveda ni na paletah. Običajno se poslužimo teleskopskega viličarja, mnogi modeli pa so tudi precej prilagodljivi in jih lahko uporabimo za različne namene oziroma za različne vrste tovora. Na vse to je treba misliti že čim prej, ko izbiramo opremo za določeno delovno mesto.

Back To Top