Oljarna-
Splošno

Oljarna

Oljarna je po večini primerov dolgotrajna in kvalitetna družinska tradicija, ki se ohranja skozi leta. Seveda je to bolj pogosto v Prekmurju in na primorskem. Oljarna je lahko tudi industrijska proizvodnja, vendar tista olja niso tako dobre kvalitete, kot tista ki so izdelana pri domačih lokalnih proizvajalcih.

Oljarna proizvaja in prideluje različne vrste olj, tako čisto vsak najde primerno olje zase, ki mu po okusu najbolj ustreza. Proizvajajo bučna olja, sončnična olja, rastlinska olja, olja narejena iz grozdja, konopljina olja in še mnogo drugih vrst olj.

Oljarna ima zaposlene delavce, ki se jim reče oljarji. Oljar opravlja različne vrst del, njegovo delo pa je predvsem samostojno in tudi odgovorno. Oljar skrbi  oziroma zagotavlja kakovost postopkov, polizdelkov in izdelkov. Oljar pri svojem delu uporablja razne vrste enostavnih pripomočkov, ki pomagajo pri hitrejši in kakovostnejši pridelavi olja. Pri svojem delu uporablja sušilne in vlažilne naprave, črpalke, razne vrste mešalcev zbiralnike in čistilne naprave. 

Domače bučno olje cena

Domače bučno olje cena je predvsem odvisno od tega kako, kje in na kakšen način je olje pridelano. Domače bučno olje cena je po navadi malce višja, če se odločite za nakup pri domačih lokalnih proizvajalcih, ker ti v svoje delo vložijo vso svojo celotno energijo, uporabljajo samo najboljše in najbolj kvalitetne izdelke, ter pripomočke, da bi zagotovili njihovemu končnemu izdelku kar se da najboljši okus in kvaliteto, ki jo želijo pričarati pri okušanju njihovemu kupcu.

Domače bučno olje je znano po svojih dobrih in pozitivnih lastnostih, katere človeškemu zdravju in človeku samemu pomagajo k boljšemu in kvalitetnejšemu zdravju. Domače bučno olje je po navadi hladno stiskano in pridelano iz najbolj kvalitetnih bučnih semen.

Domače bučno vsebuje ogromno različnih vitaminov, kot so vitamin E in vitamin A, vsebuje zdrave koristne maščobe, vsebuje  pa tudi ogromno mineralov. Bučno olje skrbi za izboljševanje srca in žil.

Back To Top