Cena elektroinštalacij
Splošno

Cena elektroinštalacij je odvisna od zahtevnosti projekta

Življenje brez elektrike je danes težko predstavljivo, saj postajamo od nje vse bolj odvisni. Pri tem nimamo v mislih zgolj rabe električne energije v osebne namene, ampak so od njene dobave odvisni številni delovni procesi. Zato ni nič presenetljivega, da so elektroinštalacije danes zelo iskana storitev, saj si praktično nobenega objekta ne moremo predstavljati brez njih. Ker pa nam ponujajo številne različne možnosti izvedbe, je tudi cena elektroinštalacij lahko zelo različna.

Ključni dejavnik, po katerem se cena elektroinštalacij močno razlikuje, je zahtevnost projekta. Najbolj preproste elektroinštalacije z majhnim številom tokokrogov v klasični izvedbi so cenejše kot pa na primer elektroinštalacije z velikim številom tokokrogov, ki vključujejo po možnosti še pametne inštalacije, upravljanje na daljavo ali še kaj drugega. Ne glede na to, je že v fazi izvedbe pametno razmisliti tudi o možnostih nadgradnje, zato je smotrno namestiti nekoliko širše cevi, ki omogočajo naknadno napeljavo kablov.

Meritev električnih inštalacij obsega številne različne meritve

Strokovna izvedba električnih inštalacij je ključnega pomena za večjo varnost objekta, površnost in nestrokovna izvedba pa se lahko hitro maščujeta. Morebitne napake v električnih inštalacijah so namreč pogost vzrok za številne požare, katerih posledica je velika materialna škoda in ogrožanje človeških življenj. Zato ni nič presenetljivega, da pravilnik o zahtevah za nizkonapetostne električne inštalacije v stavbah predpisuje meritev električnih inštalacij, s katero še pravočasno odkrijemo morebitne napake.

Poleg meritev nizkonapetostnih električnih inštalacij pa meritev električnih inštalacij zajema tudi druge meritve, kot so na primer meritve strojev in industrijskih naprav, meritve izolacijske upornost, meritve razdelilnih omaric, meritve strelovodne inštalacije in meritve šibkotočne inštalacije. Ne glede na to, za katere meritve gre, je pomembno, da jo izvaja izkušen in kvaliteten elektroinštalater. Ta bo meritev električnih inštalacij opravil hitro in zanesljivo, ob koncu pa vam bo izdal poročilo merjenja in vam tudi svetoval o morebitnih popravilih in vzdrževalnih delih.

Back To Top