Sedež za traktor
Splošno

Sedež za traktor je nujno potreben za udobno in varno delo s traktorjem

Od pomladi pa do pozne jeseni je tako eden od najbolj obremenjenih delovnih strojev na številnih večjih ali manjših kmetijah. Obremenjen pa ni samo traktor, ampak tudi tisti, ki ga upravlja oziroma vozi. Številna opravila namreč niso končana le v eni uri ali dveh, temveč lahko trajajo tudi po več ur. In tako se hitro zgodi, da je sedež za traktor tisti, ki lahko odločilno vpliva na udobje pri delu.

Za udobno in predvsem varno delo je potreben ustrezen sedež za traktor, ki je po možnosti pravilno vzmeten, s primerno visokim naslonjalom, dovolj zračen in seveda, da ima možnost prilagajanja nagiba naslonjala. To so osnovne zahteve, če želimo, da nas po več ur sedenja ne bo bolela hrbtenica, da ne bomo popolnoma preznojeni, hkrati pa bomo imeli dovolj širok vidni kot za vse nepredvidljive situacije na cesti ali na polju.

Traktorski sedež lahko pomembno vpliva tudi na vaše zdravje

Traktor je postal v sodobnem kmetijstvu osrednji stroj, saj s pomočjo različnih priključkov lahko opravi številna opravila na kmetijah. Z njim so postala kmečka opravila lažja, hitrejša in učinkovitejša. Sestavni del traktorja je traktorski sedež, ki pa mu na žalost lastniki ne posvečajo dovolj pozornosti. Ravno nasprotno. Nakup traktorskega sedeža je tisto pri katerem običajno najbolj varčujejo, pri tem pa se ne zavedajo, da ima to lahko tudi dolgoročne posledice.

Podobno kot tajnica po več ur presedi na svojem pisarniškem stolu, tudi lastniki traktorjev na traktorskem sedežu preživijo po več ur. Če je traktorski sedež neprimeren, potem lahko njegova pogosta in dolgotrajna uporaba hitro povzroči številne težave s hrbtenico. Bolečine se lahko stopnjujejo, kar lahko sčasoma pripelje tudi do kroničnega obolenja hrbtenice. V izogib temu je kakovosten traktorski sedež izjemno pomemben in tisti element traktorja, na katerem se ne splača varčevati.

Back To Top