Avtomatska drsna vrata cena 2
Splošno

Cena in stroški avtomatskih drsnih vrat

Avtomatska drsna vrata so lahko precej draga, sploh če posegamo po dovršenih modelih, ki imajo tudi napredne električne mehanizme. Upoštevati je treba še nekatere dodatne stroške, najprej že dostavo in montažo ter urejanje delovanja, na dolgi rok pa predvsem vzdrževanje in servisiranje. Jasno je, da na tem področju ne moremo pričakovati pretirano nizkih cen, varčevanje pa tudi ni priporočljivo – za avtomatska drsna vrata cena odraža kvaliteto in nam daje predstavo o tem, kako zadovoljni bomo s končnim učinkom.

Če je za avtomatska drsna vrata cena v izhodišču sumljivo nizka, se je pametno ponudbi raje izogniti. Pozanimamo se predvsem o tem, kaj je pravzaprav vključeno v ceno, saj se ponudbe lahko precej razlikujejo. Nekatere ponudbe že vključujejo vse potrebne storitve, ki jih potrebujemo za postavitev takšnih vrat. Že v izhodišču bo kar nekaj stroškov, vrata je treba izdelati in sestaviti, dodati je treba ustrezne mehanizme. Nato je veliko dela tudi pri montaži na končni lokaciji, nakar je treba vrata pravilno nastaviti in testirati. Vse to že v izhodišču prinaša visoke stroške, ki so lahko lepo predstavljeni v začetni ponudbi, lahko pa za avtomatska drsna vrata cena vseh teh stroškov še ne razkriva. 

Servis avtomatskih vrat

Na dolgi rok se za bolj opazne izkažejo drugi stroški. Avtomatska drsna vrata nameravamo uporabljati več let, običajno so namenjena za več deset let uporabe, skozi ta čas pa pridejo do izraza stroški pri obratovanju in vzdrževanju vrat. Avtomatska vrata običajno delujejo na elektriko, torej bo nekaj stroškov že s samo porabo energije. A še bolj pozorni moramo biti na servis avtomatskih vrat, na nujno vzdrževanje, čiščenje in druga opravila. Za servis avtomatskih vrat običajno izberemo zanesljivega serviserja, ki bo opravljal nujne vzdrževalne posege in po potrebi tudi hitra popravila. Tudi na to je treba misliti že v izhodišču, ko tehtamo cene različnih ponudb. 

Back To Top