Stoli za jedilnico
Splošno

Stoli iz lesa v domačem stanovanju

Leseni stoli so izredno priljubljeni, imajo namreč praktično vse lastnosti, ki jih iščemo pri pohištvu za stanovanjske prostore. Nič čudnega, da se za takšne stole odločamo pri opremljanju praktično vsakega prostora v stanovanju. Najbolj pa leseni stoli izstopajo v nekaterih vlogah, pri katerih prednosti lesa še posebej izstopajo.

Stoli za jedilnico

Jedilnico moramo zelo premišljeno oblikovati in opremiti. Gre namreč za funkcionalen prostor, ki bo pogosto v uporabi. Stoli za jedilnico morajo biti torej uporabni, udobni in prijetni za sedenje. Včasih na njih sedimo tudi dlje časa, če se recimo obed zavleče s kakšnimi družabnimi aktivnostmi ali pa jedilnico uporabljamo za druge namene. Pa tudi pri obedu želimo uživati v udobju, ki ga prinašajo kakovostni stoli za jedilnico.

Ne pozabimo še na to, da ima oprema za jedilnico zelo pomembno nalogo pri oblikovanju vizualnega vtisa v prostoru. Ravno tu pridejo leseni stoli še posebej do izraza. Imajo čudovito vizualno podobo in visoko estetsko vrednost. Stoli za jedilnico so vizualno usklajeni z mizo in preostalo opremo, na ta način pa lahko dosegamo zelo posrečene učinke.

Vrtni stoli

Še en odličen primer lesenih stolov v domačem stanovanju so gotovo vrtni stoli, ki so edinstveni v tem, da so pogosto kar v celoti izdelani iz lesa. Jedilni stoli so le redko povsem leseni, običajno jih dopolnimo z udobnejšimi materiali, ki ponudijo nekoliko boljšo izkušnjo pri dolgotrajni uporabi. Vrtni stoli se ne uporabljajo za dolgotrajno sedenje oziroma nimamo tako zahtevnega dela pri oblikovanju pohištva, ki ponudi odlično izkušnjo pri uporabi, za katero so namenjeni. Tako so lahko sestavljeni v celoti iz lesa. Seveda pa se tudi vrtni stoli pogosto izdelujejo iz kombinacije materialov, s katerimi dosegamo željene učinke. V vsakem primeru pričakujemo, da bo les navdušil s kombinacijo funkcionalnih in estetskih odlik, s katero prekaša večino drugih materialov.

Back To Top