Prosti čas

prosti čas

V današnjem hitrem življenju že zelo težko najdemo čas, ki bi bil namenjen samo nam. Čas za nas.

Zato sem napisala nekaj nastvetov oziroma dejavnosti, s katerimi se občasno ukvarjam in morda tudi vi dobite kakšno idejo, kako bi ga lahko preživljali učinkovito.

Vadbe

Za vaše zdravje je zelo dobra izbira, da hodite na vadbe. Tako naredite nekaj dobrega za vas, se družite z ostalimi udeleženci in spoznate nove ljudi. Najboljše vadbe so pilates, aerobika, zumba in podobne. Običajno so takšne vadbe tudi plačljive, prej pa se morate na njih prijaviti.

Rekreacija kar doma

Če si plačanih vadb ne morete privoščiti ali pa vam te vadbe ne ustrezajo, morda vam ne ustreza njihov termin,…lahko na spletu najdete veliko posnetkov vadb, za katere potrebujete le nekaj prostora, morda še podlogo za na tla in ste pripravljeni. Če vam vadbe ne ustrezajo pa si lahko privoščite kakšen sprehod ali pa lahek tek po okolici.

Knjige

Branje je ena od aktivnosti, ki me sprosti in ob enem razširja moja obzorja. Ni nujno, da beremo samo knjige, lahko tudi revije, časopise,… Med branjem širite svoj besedni zaklad, si širite obzorja in spoznate različne poglede na določene teme, o katerih berete.

branje knjig

Križanke

Podobno kot branje, je reševanje križank super zaposlitev, saj aktivirate svoje možgane in se učite novih stvari, pojmov, poleg tega pa se učite potrpežljivosti. Nekatere križanke so tudi nagradne, zato ne pozabite poslati rešitev, morda celo zadanete kakšno nagrado!

Uspešno pri preživljanju prostega časa!

Nina

Back To Top